Most értem haza a Jótékonysági esküvő licitzáró összejöveteléről, és tele a szívem. Leírhatatlanul izgalmas volt az utolsó pár perc, ahogy emelkedett az összeg, úgy növekedett a remény és az öröm a kis beteg ikrek szüleiben, és bennünk is szolgáltatókban. Rendkívül megható érzés, hogy a segítségükre lehetünk. Nem éreztem még ilyet, nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy a részese lehettem/lehetek.

A Jótékonysági esküvő idén második alkalommal kerül megrendezésre, melynek a lényege, hogy magyarországi prémium kategóriás esküvői szolgáltatók összefogtak, felajánlották tudásukat, tehetségüket azért, hogy egy fiatal pár álomesküvőjét megszervezzék. A jegyes párok a Vaterán licitálhattak az esküvőre. A licit teljes bevételét felajánlották az oxigénhiányosan születtett Galambos ikrek megsegítésére, gyógykezelésére.

„2007. 09. 19.-én megszülettek a fiúk, sorban Ferenc, Benedek és Zalán – meséli édesanyjuk, Csilla. – Ők lombik babák és sajnos 27 hétre születtek. Nagyon picik voltak és mi borzasztóan aggódtunk, hogy ne legyen bajuk. De sajnos, három hét múlva Beninél kimutatható volt az oxigénhiány, ami valószínűleg még méhen belül alakult ki, talán ezért is indult be a szülés. Már az inkubátorban megkezdték a kezelését, persze amennyire megengedett volt az ő helyzetében. Nagyon nehéz időszak volt: én Pesten a gyerekekkel, apukájuk dolgozott, közben ingázott Várpalota és a főváros között.

Három hónap múlva aztán hazamehettünk. Eleinte mindhármójukat hordtuk Dévény tornára, de szerencsére Zalánnál hamar látható volt, hogy a mozgásával nincs gond, fejlődik és ügyesedik. Bár megúsztuk az agyvérzést, azért Ferikénél is tapasztalták a szakemberek a feszes izomzatot, ami nehezíti a mozgást. Beninél ez nagyon súlyos Ferikénél enyhébb. Ezeknek a gyerekeknek a különböző kezelések (Katona módszer, Dévény Anna módszer, Hrg úszás, Pető módszer stb.) tudnak segíteni és mi meg is tettünk mindent, amit a család helyzete megengedett. Alternatív gyógymódokat is kipróbáltunk, mint például a cérna akupunktúra.

Beni szinte mindenben segítségre szorul, neki minden mozdulat rengeteg erőfeszítésébe kerül, sajnos hiába a sok torna úszás stb. nem tudtak az izmai úgy lazulni, ahogy azt vártuk. Így nem is fejlődött úgy, ahogy szerettük volna. Persze ügyesedett ő sokat, csak nála minden nagyon apró lépésekben halad. Ma már tud ülni az asztalnál kapaszkodva, igaz, figyelni kell rá, de ennek is nagyon örülünk.

Most Pető ovisok, ott kapják meg a fejlesztéseket, ezért utazunk nap mint nap Pestre. Mindhárman nagyon vidám és – azt gondolom -, boldog gyerekek. Emlékszem, amikor ott álltunk az inkubátor felett sokat sírva és bánattal teli szívvel, mindig azt mondtuk, bárhogy is alakul az életünk mindig arra törekszünk, hogy ők boldogok legyenek. Azt hiszem, eddig ez sikerült. Beni különösen mosolygós, kedves kisfiú, pedig nagyon sokat „nyúzzák”, de ő kitartó, vidám és nagyon szeretni való. A Nazarov-féle műtét segíthet lazítani az izmain, ezáltal talán ügyesebb lenne és nem lenne minden mozdulat annyira nehéz számára. Ferikének pedig a St. Louise-i műtét lehet alternatíva."(forrás: http://www.napravalo.hu/jotekonysagi-eskuvo-a-galambos-ikrekert)


Több, mint 2 millió forint gyűlt össze, köszönet ezért a licitáló pároknak.

fotó: Gyerekbarát esküvő

fotó: Gyerekbarát esküvő


Az álomesküvő szolgáltató csapata itt tekinthető meg:

http://www.esküvőnklesz.hu/jotekonysagieskuvo

 

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

www.menyasszonystylist.hu