Ahhoz, hogy tökéletes, stílusos menyasszony légy, minden részletnek összhangban kell lennie, így például a ruhádhoz és egyéniségedhez megfelelő sminket kell viselned az esküvődön. Ehhez pedig elengedhetetlen a sminkes és a stylist összehangolt munkája. A mai blogbejegyzést az e-makeup sminkmestere és vezetője, Fülöp Judit írta nektek, akivel még "előző életünkből" ismerjük egymást. Fogadjátok szeretettel sminktippjeit:

 

A legjobb menyasszonyi sminktippek a kifutóról​

​A ruhapróbán talán több tíz menyasszonyi ruha selymes anyaga vagy csipkéje is átölel majd téged, lehet, hogy hosszan fogsz keresgélni, de az is lehet, hogy azonnal rálelsz álmaid menyasszonyi ruhájára. A ruhaválasztás mellett éppen ilyen fontos, hogy a sminkedet is előzetesen "felpróbáld", hogy jól érezd magad benne, hogy a Te stílusod legyen és persze, hogy ragyogjál benne A nagy napon.​
A sminked elkészítését érdemes szakemberre bíznod, azonban nyugodtan gyűjthetsz ötleteket, hogy már felkészülten menjél a sminkpróbára. A cikkemben összeállítottam neked a legfrissebb menyasszonyi makeup trendeket, nézzük is őket:

Szem:
Merész
​, drámai​
hatást: c arany, ezüst, bronz szemhéjpúderekkel érték el a kifutókon, most minden menő, ami metálosan csillog. Míg a bronz önmagában is megállja a helyét, addig az aranyat és az ezüstöt érdemes kombinálni más színekkel is. A szettet halványrózsaszín vagy halványbarack  pirosító egészíti ki, ne feledjük, a hangsúly a szemeken van.

​Dare to bare look: a sminkesek idei jelszava: csak minimálisan! Ez a trend visszaköszön a menyasszonyi ruhák kifutóján is. A szemhéjakra bézs, ​lágy barna, őzbarna árnyalatok kerültek, ezeket végig vezették az alsó szempillasor tövében is, majd szépen elsatírozták. Hogy egy kis csavart is vigyenek ebbe a stílusba, a szempillákat extra feketével vagy épített, szálas pillával emelték ki. Ehhez a szemsminkhez mindenképpen halvány rózsaszín pirosítás és nude vagy világos rózsaszínű rúzs dukál.

Klasszikus cica szemsmink: egy vékonyabb cicás tusvonal simán belefér az esküvői smink kategóriájába. Egyik kedvenc sminkes tippem: ha a feketét túl soknak, túl erősnek érzed a karakteredhez, akkor érdemes sötétbarna tusra vagy szemhéjpúderre cserélni, ez utóbbit szépen el is lehet satírozni a pillatőben.

+ Tökéletesre formált szemöldök: tökéletesre, de nem vékonyra szedett szemöldökök rajzolódtak ki a gyönyörű pillák felett. Kara Delevin modell - aki saját bevallása szerint szinte sosem használja a szemöldökcsipeszt - másfél éve ismét divatba hozta az alig szedett szemöldököt. Ez a trend még mindig tartja magát a kifutón. De ha ritkásabb a szemöldököd, akkor se bánkódj, mert a kis hézagocskákat nagyon könnyű feltölteni szemöldökpúderrel vagy akár egyszerű szemhéjpúderrel is.

Arc:
Kontúrozás: a cseppet világosabb alapozóárnyalattal kimeleték, sötébbel pedig árnyékolták a menyasszonyok arcát, vigyázva azzal, ne legyen éles a kontraszt az alapozóárnyalatok között. Ezzel a technikával harmónikusan kiemelhetjük az arcunk előnyös pontjait, és tompíthatunk a kevésbé kedvelt karakterjegyeinket.

Ajak:
A tradícionális nude vagy rózsaszín helyett: idén a pink vagy barack és a mélybordó rúzsok számítottak trendinek a kifutókon. A pink nagyon csajos, fiatalos, míg a mélybordó rúzs klasszikusan elegáns, és szerintem kitünő választás egy késő őszi vagy téli esküvőhöz.
Aralani Pomegranate
Monique Lhuillier
Oscar de La Renta


Gondolatban játsz el a stílusokkal, a trendekkel, próbálgasd őket és találd meg a hozzád legjobban illőt! Ebben leszel a leggyönyörűbb...

Szerkesztette: Fülöp Judit, sminkmester, E-makeup
E-makeup - Beautiful cosmetics for beautiful women

Köszönjük Judit!!

 

Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708