Ha a hagyományok és bevett sémák rettentenek el az esküvőtől, van egy jó hírem. Ma már szinte bármit megtehetsz a nagy napon. Amit fontosnak tartok hangsúlyozni, hogy az esküvőtökön is merjetek önmagatok lenni, ne álljatok be az uniformizált menyasszonyok sorába. Most egy egészen szélsőséges példát mutatok, de azt gonodlom, hogy igazán nagyszerű hangulatot varázsolhatunk például steampunk elemekkel is az esküvőnknön. Ha mi jól érezzük magunkat, akkor a vendégeink is jól fogják. Tematikus esküvők esetén próbáljátok meg rávenni a vendégsereget is, hogy igazodjon az esküvő stílusához, például határozzatok meg dresscode-ot. Így a vendégeitek nem kívülállóként, hanem az esemény részeseiként fogják megélni a Ti örömötöket.

A steampunk az 1980-as évek végétől megjelenő, elsősorban kortárs stílus és tematika,  másodsorban alternatív művészeti szubkultúra, amely a legkülönbözőbb művészeti formáktól kezdve (szépirodalom, képzőművészet, művészfilmek, popzene, számítóhépes játékok, képregények stb.), a mindennapi tárgykultúrában és formatervezésben is egyaránt megmutatkozik.

  • A steampunk mint stílus az ún. neoviktoriánus stílusból meríti formáit, ezeknek egyfajta újraromantizálását vagy jelenkori dekadenciáját adja.
  • A steampunk mint tematika sci-fi egyik altematikájának is tekinthető, amely az időbeli anakronizmus (kortévesztés) harmadik formájából, az elképzelt jövő tematikai elemeiből alkotja meg tartalmát. Ilyen elem  a steampunkban az elképzelt technológiai vívmányok és találmányok szerepeltetése.

Hogyan jelenhte meg mindez egy esküvőn? Például így:

A menyasszony valami igazán különlegeset szeretett volna, ami tükrözi az egyéniségét. Lila és türkiz tüllszoknyához, egy színeiben harmonizáló fűzőt választott, mindehhez pedig motoroscsizmát húzott.

Az esküvő színvilágát a lila, türkiz és fekete határozta meg.  A dekorációban , kiegészítőkben pedig megjelentek az időkerekek, mint az elképzelt jövő tematikus elemei.

Kicsit visszafogottab, viktoriánus hangulatú szintén steampunk esküvő krém és barna színárnyalatokban:

 

Forrás: Wikipedia, Pinterest, Ross Hurley Photography

Találd meg saját esküvői stílusod!

Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708

Forrás: Wikipedia, Pinterest, Ross Hurley Photography