A menyasszonyi ruha a legkülönlegesebb ruhadarab, amit egy nő élete során viselhet. Kiválasztásánál nem lehet a mindennapok tapasztalataiból kiindulni. Ám mégis a nő egyéniségét, stílusát kell tükröznie.  A ruhát sziluettje, az alapanyaga (selymek, tüllök, csipkék), a díszítőelemei (gyöngyök, kristályok, virágok, redők és ráncolások) teszik egyedivé és megismételhetetlenné.

Ha a mindennapokban is kedveled a romantikát, akkor neked romantikus esküvőt javaslok, ahol igazi hercegnőnek érezheted magad. Persze valahol minden esküvő romantikus, de nézzük meg, mivel is teheted igazán azzá.

A romantikus esküvő alapvető stíluselemei: a csipke, a gyöngy, fodrok, loknik, szalagok, masni, a sok-sok virág (rózsa, tulipán, gyöngyvirág, hortenzia), színek tekintetében a fehér, ekrü, púder színek, halványrózsaszín, babakék.


A csipke az egyik legkülönlegesebb, és legdekoratívabb anyag. Elegáns, romantikus, különleges, sejtelmes. A csipke örök. Nem csupán a menyasszonyi ruha, hanem az egész esküvő, a kiegészítők, a dekoráció méltó alapanyaga is, mely időtlenséget, tisztaságot, nemességet sugároz.

Válassz csipkés esküvői ruhát, de figyelj arra, hogy a ruha sziluettje, a csipke mintázata illeszkedjen alkatodhoz, egyéniségedhez. Például, ha alacsony vagy, apró mintázatú csipkeruhát válassz, hogy a minta ne nyomjon össze. Ha kicsit molett az alkatod, választhatsz egy enyhén „A” vonalú ruhát, melynek derékrészén ferdén fut a csipke mintázata, ezzel optikailag karcsúbbnak tűnhetsz.


A gyöngy a romantikus esküvő egyik elengedhetetlen kiegészítője. Viselheted ékszerek formájában, mint nyaklánc, nyakék, fülbevaló vagy karkötő. Ha több kiegészítőt is viselsz, arra figyelj, hogy csak egy legyen közülük hangsúlyos. Ha például gyöngysor díszíti a nyakad, a fülbevaló legyen visszafogott. Ha szereted a dekoratív fülbevalókat, akkor nyakláncot nem is feltétlen kell  viselj.Fotó: Dévai Zoltán, Ruha: Nagy Ágota, Stylist: körmendy-Szomoru Kata, Ékszer: Art-Mona, Smink: Kádár Andrea, Haj: Berendi Györgyi, Kalap: Várhegyi Éva Kalapszalon


Fotó: Dévai Zoltán, Ruha: Nagy Ágota, Stylist: körmendy-Szomoru Kata, Ékszer: Art-Mona, Smink: Kádár Andrea, Haj: Berendi Györgyi, Kalap: Várhegyi Éva Kalapszalon

A gyöngy és a csipke egymással kombinálva, igazi romantikus hangulatot kelt. Meseszép fejdíszek, csokrok készülhetnek például gyöngyből és/vagy csipkéből, melyek méltó kiegészítői lehetnek az arának. Díszítheti a cipőt, megjelenhet a dekorációban, a meghívón, a teríték dekorációjában, vagy akár a tortán is.


Hajad viselheted kiengedve, loknikba, vagy hullámokba rendezve, vagy különleges fonatokkal díszített, laza, kócosan rendezett kontyokban is gondolkodhatsz. A sminked legyen hamvas, sugárzó.


 

Használj rengeteg virágot.


Használd bátran a fantáziád, meríts ötletet képösszeállításomból, vagy kérd  a segítségemet.

A cikk olvasható az Esküvő Kiállítás és Vásár weboldalán is.

http://www.eskuvovasar.hu/magazin/mibol-all-a-romantikus-eskuvo

(Képek forrása: Pinterest)


Körmendy-Szomoru Kata

Menyasszony Stylist

www.menyasszonystylist.hu