A 2016-os év menyasszonyi ruha trendjében tovább erősödik az a kettősség, amit 2015-ben is tapasztalhattunk már. A nagyszoknyás, díszes, királylányos ruhák mellett, egyre nagyobb teret hódítanak a test vonalát szigorúan követő, lágy kidolgozású ruhák.

A neves tervezők kollekcióiban felfedezhetők a hagyományostól igencsak eltérő, minden díszítettségtől mentes, szinte minimalista modellek, ahol a mesteri szabásvonalak és a különleges anyaghasználat nemesíti a ruhát.

Romona Keveza

Rosa Clara

A nagyon letisztult, nemes anyagokból készült ruhák mellett, a csipke továbbra is fontos szerepet kap, egyre több helyen jelennek meg a rusztikusabb, zsinóros alapú csipkék.  A gyöngyökkel, kristályokkal, virág vagy sziromszerű applikációkkal kivarrt, szinte háromdimenziós anyagok. Ezek működhetnek a ruhától akár függetlenül is, mintegy nyakék, vagy gallér.

Anna Campbell

Háthangsúlyos, mélyen dekoltált menyasszonyi ruhák továbbra is fontos szerepet kapnak a tervezők kollekcióiban. Sok esetben leheletfinom, bőrre felfutó, áttetsző csipkével díszítik a tervezők a dekoltázst vagy akár a hátkivágást. Előszeretettel alkalmazzák a testszínű tüllökre applikált csipkedíszítést, mellyel azt a hatást érik el, mintha a csipke a bőrön lebegne.


Emellett és ezzel együtt az áttetszőség, a sejtetés is szerepet kapnak, melyeket leheletfinom csipkék használatával realizálnak a tervezők akár a teljes ruha felületén.

A csipkeruháknál az áttetsző csipke  alá sok esetben nem fehér, hanem púder, nude vagy pezsgő színű anyag kerül, ezzel kiemelve a csipke mintázatát, és megtörve a teljesen fehér esküvői ruha hagyományát.

Daalarna

Az önmagában mintás szövött vagy nyomott jacquard anyagok mellett, a jövő évben egyre több tervező kollekciójában találkozhatunk színes virágmintás esküvői ruhákkal is, ezek általában kézzel festett,  tiszta selyem alapanyagok felhasználásával készülnek.

Romona Keveza

Daalarna

A menyasszony stylist tanácsa: Rengeteg gyönyörű menyasszonyi ruha van. Ne a legszebb ruhát keresd, hanem azt, amiben Te a leggyönyörűbb van. Ez pedig az lesz, ami leginkább illik az alkatodhoz és egyéniségedhez. Merj a kiegészítőkkel játszani, mellyel egy klasszikus „átlag” ruhát is egyedivé tudsz varázsolni.

 

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

0630 619 3708

menyasszonystylist@gmail.com

www.menyasszonystylist.hu

Facebook/MenyasszonyStylist

Facebook/StilusosEskuvo

www.instagram.com/menyasszonystylist