Menyasszony Stylist

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Bemutatkozás

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Légy stílusos menyasszony!
A menyasszony stylist segít a menyasszony teljes öltözékének kiválasztásában, a ruha, a cipő, a fátyol, az ékszerek, a frizura és a smink összehangolásában, hogy a nagy napon igazán stílusosan léphessen az oltár elé.
Körmendy-Szomoru Kata
Menyasszony stylist
+36 30 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com
www.menyasszonystylist.hu
facebook.com/MenyasszonyStylist
"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Szakítva a hagyományokkal - STEAMPUNK esküvő

Ha a hagyományok és bevett sémák rettentenek el az esküvőtől, van egy jó hírem. Ma már szinte bármit megtehetsz a nagy napon. Amit fontosnak tartok hangsúlyozni, hogy az esküvőtökön is merjetek önmagatok lenni, ne álljatok be az uniformizált menyasszonyok sorába. Most egy egészen szélsőséges példát mutatok, de azt gonodlom, hogy igazán nagyszerű hangulatot varázsolhatunk például steampunk elemekkel is az esküvőnknön. Ha mi jól érezzük magunkat, akkor a vendégeink is jól fogják. Tematikus esküvők esetén próbáljátok meg rávenni a vendégsereget is, hogy igazodjon az esküvő stílusához, például határozzatok meg dresscode-ot. Így a vendégeitek nem kívülállóként, hanem az esemény részeseiként fogják megélni a Ti örömötöket.

A steampunk az 1980-as évek végétől megjelenő, elsősorban kortárs stílus és tematika,  másodsorban alternatív művészeti szubkultúra, amely a legkülönbözőbb művészeti formáktól kezdve (szépirodalom, képzőművészet, művészfilmek, popzene, számítóhépes játékok, képregények stb.), a mindennapi tárgykultúrában és formatervezésben is egyaránt megmutatkozik.

  • A steampunk mint stílus az ún. neoviktoriánus stílusból meríti formáit, ezeknek egyfajta újraromantizálását vagy jelenkori dekadenciáját adja.
  • A steampunk mint tematika sci-fi egyik altematikájának is tekinthető, amely az időbeli anakronizmus (kortévesztés) harmadik formájából, az elképzelt jövő tematikai elemeiből alkotja meg tartalmát. Ilyen elem  a steampunkban az elképzelt technológiai vívmányok és találmányok szerepeltetése.

Hogyan jelenhte meg mindez egy esküvőn? Például így:

A menyasszony valami igazán különlegeset szeretett volna, ami tükrözi az egyéniségét. Lila és türkiz tüllszoknyához, egy színeiben harmonizáló fűzőt választott, mindehhez pedig motoroscsizmát húzott.

Az esküvő színvilágát a lila, türkiz és fekete határozta meg.  A dekorációban , kiegészítőkben pedig megjelentek az időkerekek, mint az elképzelt jövő tematikus elemei.

Kicsit visszafogottab, viktoriánus hangulatú szintén steampunk esküvő krém és barna színárnyalatokban:

 

Forrás: Wikipedia, Pinterest, Ross Hurley Photography

Találd meg saját esküvői stílusod!

Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708

Forrás: Wikipedia, Pinterest, Ross Hurley Photography

A legjobb menyasszonyi sminktippek a kifutóról​

Ahhoz, hogy tökéletes, stílusos menyasszony légy, minden részletnek összhangban kell lennie, így például a ruhádhoz és egyéniségedhez megfelelő sminket kell viselned az esküvődön. Ehhez pedig elengedhetetlen a sminkes és a stylist összehangolt munkája. A mai blogbejegyzést az e-makeup sminkmestere és vezetője, Fülöp Judit írta nektek, akivel még "előző életünkből" ismerjük egymást. Fogadjátok szeretettel sminktippjeit:

 

A legjobb menyasszonyi sminktippek a kifutóról​

​A ruhapróbán talán több tíz menyasszonyi ruha selymes anyaga vagy csipkéje is átölel majd téged, lehet, hogy hosszan fogsz keresgélni, de az is lehet, hogy azonnal rálelsz álmaid menyasszonyi ruhájára. A ruhaválasztás mellett éppen ilyen fontos, hogy a sminkedet is előzetesen "felpróbáld", hogy jól érezd magad benne, hogy a Te stílusod legyen és persze, hogy ragyogjál benne A nagy napon.​
A sminked elkészítését érdemes szakemberre bíznod, azonban nyugodtan gyűjthetsz ötleteket, hogy már felkészülten menjél a sminkpróbára. A cikkemben összeállítottam neked a legfrissebb menyasszonyi makeup trendeket, nézzük is őket:

Szem:
Merész
​, drámai​
hatást: c arany, ezüst, bronz szemhéjpúderekkel érték el a kifutókon, most minden menő, ami metálosan csillog. Míg a bronz önmagában is megállja a helyét, addig az aranyat és az ezüstöt érdemes kombinálni más színekkel is. A szettet halványrózsaszín vagy halványbarack  pirosító egészíti ki, ne feledjük, a hangsúly a szemeken van.

​Dare to bare look: a sminkesek idei jelszava: csak minimálisan! Ez a trend visszaköszön a menyasszonyi ruhák kifutóján is. A szemhéjakra bézs, ​lágy barna, őzbarna árnyalatok kerültek, ezeket végig vezették az alsó szempillasor tövében is, majd szépen elsatírozták. Hogy egy kis csavart is vigyenek ebbe a stílusba, a szempillákat extra feketével vagy épített, szálas pillával emelték ki. Ehhez a szemsminkhez mindenképpen halvány rózsaszín pirosítás és nude vagy világos rózsaszínű rúzs dukál.

Klasszikus cica szemsmink: egy vékonyabb cicás tusvonal simán belefér az esküvői smink kategóriájába. Egyik kedvenc sminkes tippem: ha a feketét túl soknak, túl erősnek érzed a karakteredhez, akkor érdemes sötétbarna tusra vagy szemhéjpúderre cserélni, ez utóbbit szépen el is lehet satírozni a pillatőben.

+ Tökéletesre formált szemöldök: tökéletesre, de nem vékonyra szedett szemöldökök rajzolódtak ki a gyönyörű pillák felett. Kara Delevin modell - aki saját bevallása szerint szinte sosem használja a szemöldökcsipeszt - másfél éve ismét divatba hozta az alig szedett szemöldököt. Ez a trend még mindig tartja magát a kifutón. De ha ritkásabb a szemöldököd, akkor se bánkódj, mert a kis hézagocskákat nagyon könnyű feltölteni szemöldökpúderrel vagy akár egyszerű szemhéjpúderrel is.

Arc:
Kontúrozás: a cseppet világosabb alapozóárnyalattal kimeleték, sötébbel pedig árnyékolták a menyasszonyok arcát, vigyázva azzal, ne legyen éles a kontraszt az alapozóárnyalatok között. Ezzel a technikával harmónikusan kiemelhetjük az arcunk előnyös pontjait, és tompíthatunk a kevésbé kedvelt karakterjegyeinket.

Ajak:
A tradícionális nude vagy rózsaszín helyett: idén a pink vagy barack és a mélybordó rúzsok számítottak trendinek a kifutókon. A pink nagyon csajos, fiatalos, míg a mélybordó rúzs klasszikusan elegáns, és szerintem kitünő választás egy késő őszi vagy téli esküvőhöz.
Aralani Pomegranate
Monique Lhuillier
Oscar de La Renta


Gondolatban játsz el a stílusokkal, a trendekkel, próbálgasd őket és találd meg a hozzád legjobban illőt! Ebben leszel a leggyönyörűbb...

Szerkesztette: Fülöp Judit, sminkmester, E-makeup
E-makeup - Beautiful cosmetics for beautiful women

Köszönjük Judit!!

 

Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708

 

DAALARNA - PEARL 2015

2015. március 6.
Nagyon vártam!


Aki valaha részese volt, soha többé nem szeretné elmulasztani. A hangulatot, a látványt, a showt, a Daalarna érzést. Nos, így vagyok ezzel én is.
Ahogy néztem a ruhákat a kifutón, egyszer csak azon vettem magam észre, hogy gondolkodom, igen, ezt is el tudnám képzelni az esküvőmre, és azt is. Egyiket azért, mert nemesen egyszerű, másikat azért mert igazi királylányos. Pedig én lassan már 10 éve túl vagyok a nagy napomon, mégis hatalmába kerített az érzés.


A Millenárisban idén is telt ház előtt mutatta be Benes Anita legújabb esküvői kollekcióját, mely a PEARL fantázianevet viseli. A Swarovski kifejezetten a Daalarna számára gyártotta az igazgyönggyel megegyező súlyú, méretű gyöngyöket, melyekkel Anita a ruhákat díszítette.


Nemes anyagok, különleges csipkék, színjátszó, irrizáló felületek jellemzik a PEARL kollekció anyagválasztását. A ruhák sziluettje letisztult, leginkább a test vonalát követik, kiemelve a női szépséget. Látványos hátmegoldások, tökéletes szabásvonalak, mesteri kidolgozás, sok-sok kézi munka , ez a Daalarna 2015-ben.

 Benes Anita tavaly már szakított a merev fűzőkkel, a PEARL kollekcióban is a lágy kidolgozás kapott főszerepet. Nagyon tetszettek az elöl rövidebb, 3/4-es , bokát látni engedő, hátul uszályos nagyszoknyák. Csipke toppal kombinálva igazán egyedi menyasszonnyá válhat viselőjük.  Amellett, hogy látványos és látni engedi a cipőt, praktikus is, hiszen könnyebbé teszi a mozgást a menyasszonyok számára, nem kell attól tartani, hogy rálépnek a szoknya elejére. Leginkább magas lányoknak előnyös.


A csipkeruhák nemes anyagválasztása, és letisztult vonalvezetése alkalmassá teszi azokat különféle stílusú menyasszonyok számára is. Egészen az elegáns romantikustól a vintagen át a bohém, mezítlábas stílusig a kiegészítők, frizura és smink stílusának függvényében.

 

A ruhákhoz Vágó Réka cipőit viselték a modellek.

A 70 ruhát felvonultató show egy igazán látványos konfetti záporral ért véget.

A PEARL kollekcióhoz stílusosan, gyönggyel díszített , mennyei, csokis cake pop-okat készített a Preston Torta-manufaktúra. Isteni finom volt!!!!

 

Szavak helyett meséljenek tovább a fotók Kondella Misi jóvoltából:

 

Fotók:

Daalarna - www.daalarna.hu

Kondella Misi Photography - www.kondellamisi.hu


Köszönöm az élmény!

Szeretettel,

 

Stílusos esküvő a Vintage jegyében

 

Pár éve már jelen van, de még mindig népszerű a vintage hangulatú esküvő. Talán azért, mert romantikus, nosztalgikus, játékos, vidám, izgalmas, nőies. De mis is az a vintage? Az 1920-as és az 1960-as évek közötti időszak stílusát foglalja magában, beleértve az öltözködést, sminket, bútorokat és tárgyakat. Az utóbbi pár évben egyre több követője akad hazánkban is. A stílusirányzatot kedvelő menyasszonyok ennek jegyében választhatnak menyasszonyi ruhát, kiegészítőket, és tervezhetik meg az esküvői dekorációt.

A vintage stílus egyik legfőbb jellemzője, hogy ügyesen kombinálja a régi, különleges darabokat az újakkal, amik érdekes kiegészítőkkel párosulnak. A ruha legjellemzőbb alapanyaga a törtfehér vagy csontszínű csipke, felhasználva akár régi, antik csipkéket is. A korszak hosszú időt ölel át, ezért  a ruha sziluettje változatos lehet, egészen a lágy esésű, testet lazán követő, hosszú csipkeruhától, a derékban húzott, lábszárközépig érő, dús szoknyás, 50-es éveket idéző darabokig .A hajviselet is változatos, megjelenhetnek a 10-20-as évek szigorúbb hajviseletei, a marcel hullám, de ugyanúgy a laza, rendezetlen fonatok, és kócos hullámok is.

A vintage menyasszony sminkje visszafogott, natúr, pasztell árnyalatokat használ.

Rengeteg csipke, tollak, bross szerű csattok, gyöngyök, antik ékszerek a stílus kiegészítői.
A dekoráció főbb elemei a kopott bútorok, antik képkeretek, gyertyák és gyertyatartók, kalitka, porcelánok, levendula, rózsa, apró virágok, csipke, gyöngy. Színvilága a piszkos fehér vagy csontszín, a szürke, barna, pasztell rózsaszín, és a türkiz pasztell árnyalata. A kreatív fotózás kedvelt kiegészítői az old timer járművek.

A vintage nem csak egy öltözködési stílus, hanem egyfajta életfelfogás is, így csak akkor döntsünk emellett, ha valóban passzol az egyéniségünkhöz is.

Légy stílusos menyasszony!

Üdvözlettel,


Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com