Csillával, még a gimiből ismerjük egymást. 2014. ősszén sok év után szülővárosunkban találkoztunk, egy kórustalálkozón. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, kérdeztünk, meséltünk. Hamar kiderült, hogy Csilla esküvőre készül lelkesen, ám de kicsit bátortalanul és tele sok-sok kérdéssel. Elmesélte, hogy nagy gonban van a ruhaválasztással, mert egyébként a hétköznapokban sem központi kérdés nála a ruházkodás, ráadásul nagyon érzékeny a bőre, nem bírja a tüllt és kissé molett alkata miatt bátortalan a ruhakeesgélésnek nekiállni.

Németországban élnek vőlegényével, ám az hamar kiderült számukra, hogy Magyarországon szeretnék tartani az esküvőt és itthonról szeretnék a ruhát is beszerezni.

Csilla kissé molett alkata a méretre készítés felé irányított minket. Ebben az esetben sokkal jobban figyelmbe vehetőek az egyedi igények, az előnyös testrészek hangsúlyozásával a problémásabb részek leplezésével. Az alapanyag, a szabásvonalak,  a sziluett, a díszítés kiválasztása ilyenkor különösen fontos szerepet kap.

Csilla elhatározta, hogy változtat életmódján, hiszen az esküvőjére mindenki a legszebb formáját szeretné mutatni. Kitartása és akaratereje irígylésre méltó, hiszen a próba kezdete és a végső verzió között derékban 15 cm-t kellett szűkíteni a ruhán próbáról- próbára.

Csillának egy "A" vonalú ruhát választottunk, fekete csipkeapplikációkkal, melyek aszimmetrikus és kissé csavart elhelyezésével Csilla derekát optikailag tovább vékonyítottuk. Felkarját 3/4-es hosszúságú muszlin ujjal fedtük, mivel a tüll anyag a bőrét irritálta volna. Menyecskeruhája színvilágában pont az inverze volt a menyasszonyi ruhának. Egy fekete bodyt választott, melyre ugyanolyan csipke applikáció került, mint a menyasszonyi ruhára, csak fehér színben, mindezt egy fekete pettyskirttel viselte.  Nem csak stílusos, modern, de kényelmes öltözet is volt, ami Csillánál fontos szempont volt.

Csilla csupán egy pici, fekete Swarovski fülbevalót viselt. Sminkjében a szeme volt hangsúlyos, fekete-szürke füstös satírral emelete ki Kriszta a szem kékségét. Csilla hajának természetes göndörségére erősített rá a fodrász, ezt formázta laza konttyá.

A fekete szín az egyik alap eleme volt az esküvőnek, nem csak a ruhán, de a dekorációban is megjelent finoman, elegánssá, ünepélyessé varázsolva az esküvő helyszínét, a  Fenyőharszti Kastélyszállót.


"Drága Katám, nagyon köszönöm a sok sok törödést, minden részletre kiterjedö odafigyelésedet, az ötleteidet! Köszönöm, hogy nem akartál megváltoztatni, hanem segítettél az álmomat megvalósítani! Köszönöm, hogy megmutattad milyen fontosak az apró részletek, mert ezek teszik tökéletessé csodát!! Köszönöm, hogy a segítségeddel az a menyasszony lehettem, akit megámodtam magamnak!! <3 <3 <3 <3 "

Csilla 2015. 05. 15.

Ahol, ahogy kezdtük egészen a nagy napig

Próbák

Fekete-fehér összhangja

Készülődés

Ruha: Héjja Szalon

Menyecske ruha: Dolly pettyskirt

Fotó: Dobák Zsolt

Smink. Godó Kriszta

helyszín: Fenyőharaszt Kastélyszálló

Stylist: Körmendy-Szomoru Kata

 

 

Ha Te is stílusos esküvőre vágysz és elbűvölő menyasszony szeretnél lenni, keress bizalommal!
Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708