Miután kitűztétek az esküvőtök dátumát számos teendőtök akad majd. Elsők között kell kiválasztanotok a helyszínt és a menyasszonyi ruhát. Amikor elkezditek tervezgetni az esküvőt érdemes átgondolni, hogy milyen jellegű helyszínen  szeretnétek majd a Nagy Napon egymásnak örök hűséget fogadni, hiszen a helyszín jellegétől függ többek közt az is, hogy milyen ruhát válassz a nagy napra. Fordítva is igaz, ha már kiválasztottad a ruhád, annak stílusa meghatározhatja, hogy milyen jellegű esküvői helyszín mellett döntsetek.

A helyszín meghatározza az egész esküvő karakterét, stílusát, ebből adódóan akár úgy is tekinthető, mint egyfajta díszlet. Díszlet a nagy naphoz, ahol Ti vagytok a főszereplők.

A tökéletes esküvőhöz tehát elengedhetetlen a helyszín és a ruha stílusának összehangolása.

Esküvő kastélyban:

Ha kastélyt választotok a boldogító igen kimondásához, akkor igazi királylány lehetsz a nagy napon, hatalmas szoknyával. Bátran választhatsz nagy, tüllös, selyem vagy csipkeruhát, fűzős felsőrésszel, váll nélküli fazonban. Nemes ékszereket, vagy gyöngysort is viselhetsz sőt, némi túlzásba is eshetsz, hiszen a kastély úrnője leszel egy napra. Hajviseletnek egy rendezett, arcformádhoz igazodó kontyot javasolok, hosszú fátyollal. A kreatív fotózáson mindenképp használjátok ki az épület adta lehetőségeket, a lépcsőfordulókat, kandallókat, korhű bútorokat, és ha szép, gondozott park is tartozik a kastélyhoz, azt se hagyjátok ki. A kastély lakosztályában, akár már a készülődés során is készülhetnek fotók, ezzel a budoár jellegű képsorozattal színesítheted az esküvői albumod, és vőlegényed is biztosan nagy örömmel nézegeti majd.

Fotó: Dégi Attila,  Ruha: Nagy Ágota Collection,      Smink: Kádár Andrea,  Haj: Berendi Györgyi

Fotó: Dévai Zoltán, stylist: Körmendy-Szomoru Kata,  Ruha: Nagy Ágota Collection

Esküvő egy nagyvárosi, modern szállodában:

Letisztult elegancia, finom nőiesség jellemezze a ruhát, és a ruhát viselve Téged. Itt inkább a test vonalát követő sziluettekre érdemes gondolni, kevesebb díszítéssel. Szóba jöhetnek finom csipkeruhák vagy selyemszatén ruhák némi kristállyal díszítve. Választhatsz designer ékszereket, és egy modern fejdísszel teheted tökéletessé a megjelenésed.  Frizurád, sminked modern eleganciát tükrözzön, a mindenkori divatnak megfelelően. Praktikus dolgokat is érdemes szem előtt tartani, ha például sokat kell lépcsőznöd az esküvőd napján, kerüld a sellőfazont, mert az nagyban akadályozza a mozgást.

Fotó: Dégi Attila,  Stylist: Körmendy-Szomoru Kata,  Ruha: Nagy Ágota Collection,  Ékszer. Michal Negrin, Smink: Kádár Andrea,                                        Haj: Berendi Györgyi

Fotó: FlashBack, stylist: Körmendy-Szomoru Kata, Megjelenés: Esküvő Classic Magazin

Erdei esküvő:

Igazán romantikus választás egy erdei tisztás közepére szervezni az esküvőt, akár egy több száz éves fa árnyékába. Az erdei esküvőnél ne válassz nagy, terebélyes, hosszú uszályos, királylányos ruhát, mert pár percen belül összeszedi az összes faágat, levelet és fűszálat, és amellett, hogy rontja az összképet, még tönkre is teszi a ruhát. Jó szolgálatot tehet a test vonalát követő hosszú ruha, vagy egy rövidebb, például lábszárközépig vagy térdig érő, bővebb szoknya fazon. Természetesen alkatodat és egyéniségedet is figyelembe véve válassz. A természet közelsége miatt egy rusztikus romantikus hangulatú esküvő szervezését ajánlom. A dekorációnál sok-sok virággal, akár vadvirágokkal, natúr fa kiegészítőkkel, csipkével és tömbgyertyákkal. A frizurád lehet egy laza hullámos, kiengedett viselet. Díszítheted vadvirágokkal, virágkoszorúval. Sminked legyen natúr. Cipőd sarka ne legyen magas, és vékony, mert belesüpped a talajba és egész nap egyensúlyoznod kell. Válassz telitalpú, vastagabb sarkú cipőt, vagy meleg nyári napon egy szép saru mellett is dönthetsz.

Fotó: Máth Szilvi,    Stylist: Körmendy-Szomoru Kata,    Ruha: Bálint Sára,   Fejdísz: Trangoni,    Smink: Godó Kriszta,     Haj: Novák Adrienn

Fotó: Máth Szilvi,  Stylist. Körmendy-Szomoru Kata, Ruha: Nagy Ágota Collection,   Fejdísz: Trangoni,   Smink: Godó Kriszta,  Haj: Novák Adrienn


Esküvő hajón vagy vízparton:

Ha szeretitek a vizet, vízpartot, szerettek hajózni, vitorlázni szervezhetitek esküvőtöket hajóra, vagy vízpartra is. Egy grandiózus esküvő egy luxushajón megköveteli az eleganciát, a luxust, a fényűzést a menyasszonyi ruha és kiegészítők tekintetében is. Tökéletes választás lehet, ha alkatod is engedi, egy sellőfazonú ruha, építkezve a sellő és a víz kapcsolatára. Vagy egy habos, fodros, a víz hullámait idéző szoknyarész. A vízparti esküvő azonban lehet egy kis romantikus tavacska partján is, ahová naturálisabb, kevésbé díszes, testvonalat követő ruhát javaslok.

Mindkét esetben használhatod a kiegészítők és a dekoráció tekintetében a hajózás, a tengerészet stílusjegyeit, mint a kötél, a vasmacska, a hajókormány, színek esetén a fehéret és tengerészkéket.

 


 

 

Ezen túlmenően azonban a praktikumra is gondolnotok kell.

 

Ha szabadtérre tervezitek a szertartást, sőt talán még a vacsorát is, nem javaslok nagyon hosszú uszályos ruhát, hiszen, ha magad után húzod, nagyon összekoszolódhat, ha kézben tartod az uszály végét, az pedig zavaró lehet, és a ruhád látványát is rontja.

A cipő kiválasztásánál is figyelned kell arra, hogy a nagyon vékony sarkú cipő a fűbe belesüppedhet, a térkövön nehézkesen tudsz benne lépni, ezért vagy válassz kicsit vastagabb sarkú cipőt, vagy használhatsz szilikonos sarokvédőt, ami amellett, hogy védi a cipő sarkát, azt is megakadályozza, hogy a fűbe süppedjen a lábad. Gyönyörűek a strasszal, kövekkel díszített cipők, ám figyelj arra, hogy a tüllös, vagy csipkés aljú szoknyába ez könnyedén beleakadhat. Simítsd végig az ujjaddal, hogy a cipő kidolgozása megfelelő-e.

 

Templomi szertartás esetén én mindig szoktam fátylat javasolni a menyasszonyoknak, hiszen fátylat csak és kizárólag menyasszonyként viselhet az ember, soha máskor. Amellett, hogy a tisztaságot és szüziességet jelképezi, véd az ártó szellemektől is a népi hiedelem szerint.

Érdemes azt is átgondolni, hogy hová, milyen helyszínre tervezitek a kreatív fotózást, és ezzel is kalkuláljatok a menyasszonyi öltözék összeállításakor.

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

0630 619 3708

menyasszonystylist@gmail.com

www.menyasszonystylist.hu

Facebook/MenyasszonyStylist

Facebook/StilusosEskuvo