A FEM3 Café meghívott vendége voltam, ahol a 2017-es menyasszonyi ruha trendekről beszélgettünk.

Mindjárt linkelem a riportot, hogy aki lemaradt is meg tudja nézni, ám arra gondoltam, hogy a 2017-es trend főbb jellemzőit itt, írásban is megosztom veletek. Íme:

A 2017-es év menyasszonyi ruha trendjében tovább erősödik az a kettősség, amit már az elmúlt években is tapasztalhattunk. A nagyszoknyás, díszes, királylányos ruhák mellett, egyre nagyobb teret hódítanak a test vonalát szigorúan követő, lágy kidolgozású ruhák.  A neves tervezők kollekcióiban felfedezhetők a hagyományostól igencsak eltérő, minden díszítettségtől mentes, szinte minimalista modellek, ahol a mesteri szabásvonalak és a különleges anyaghasználat nemesíti a ruhát.

 

A nagyon letisztult, nemes anyagokból készült ruhák mellett, a csipke továbbra is fontos szerepet kap, egyre több helyen jelennek meg a rusztikusabb, zsinóros alapú csipkék.  A gyöngyökkel, kristályokkal, virág vagy sziromszerű applikációkkal kivarrt háromdimenziós anyagok. Ezek működhetnek a ruhától akár függetlenül is, mintegy nyakék, vagy gallér.

 

Háthangsúlyos, mélyen dekoltált menyasszonyi ruhák továbbra is fontos szerepet kapnak a tervezők kollekcióiban. Sok esetben leheletfinom, bőrre felfutó, áttetsző csipkével díszítik a tervezők a dekoltázst vagy akár a hátkivágást. Előszeretettel alkalmazzák a testszínű tüllökre applikált csipkedíszítést, mellyel azt a hatást érik el, mintha a csipke a bőrön lebegne. Ha valaki idegenkedik a dekoltázs hangsúlyozásától, mert pl kicsi mellei vannak, vagy kellemetlenül, „csupasznak” érzi magát pl egy vállpánt nélküli ruhában, akkor irányíthatja a tekintetet a ruha hátára.

Emellett és ezzel együtt az áttetszőség, a sejtetés is szerepet kapnak, melyeket leheletfinom csipkék használatával realizálnak a tervezők akár a teljes ruha felületén. Az ilyen ruhát azonban csak tökéletes alkatú menyasszonyoknak ajánlom.

A mai menyasszonyi ruhák már a legtöbb esetben nem hófehérek, ami örvendetes, hiszen a hideg, kékesfehér árnyalat nagyon kevés hölgynek áll jól Ezért örülök, amikor egyre több szalonban találkozhatunk a fehér melegebb árnyalataival, mint a törtfehér, bézs vagy akár a púder és pezsgő színek.

A csipkeruháknál az áttetsző csipke alá sok esetben nem fehér, hanem púder, nude vagy pezsgő színű anyag kerül, ezzel kiemelve a csipke mintázatát, és megtörve a teljesen fehér esküvői ruha hagyományát.

A 2017-es év újdonsága az egyszerű, testközeli tubusruha lecsatolható hosszú uszállyal kombinálva, aminek azon túlmenően, hogy különleges látvány, praktikus szerepe is lehet. Hiszen a szertartás illetve a fotózás idején az uszállyal viselve egy nagyobb volumenű, látványos ruhát viselhetünk, majd a vacsora és a tánc során ezt az uszályt lecsatolva, egy könnyedebb, kényelmesebb viseletű ruhát kapunk.

 

Újdonságai a perelinek, palástok, köpenyek, illetve a különböző ujjmegoldások. A minimális japán ujjtól, egészen a hosszú, blúzszerű, széles mandzsettával díszített ujjakkal is találkozhatunk.

TIPP: a legfontosabb, hogy alkatunknak és egyéniségünknek leginkább megfelelő ruhát válasszunk a nagy napra. Viseljünk olyan kiegészítőket, fejdíszt, ékszert, ami tovább emeli a ruha szépségét, és egyedi megjelenést kölcsönöz nekünk menyasszonyként is.

A riportban a modellek NAGY ÁGOTA és az IGEN Szalon ruháit viselték, RIENNE és AMARNAM fejdíszekkel. Köszönöm Orsinak és Katának, hogy modellként a segítégemre voltak. Képzeljétek, a való életben ők is menyasszonyok. Íme a riport, a képre kattintva megnézhetitek.

KATT A KÉPRE!

 

Ha az esküvői készülődés során elakadnál, és úgy érzed jól jönne szakember segítsége  a ruha vagy a kiegészítők kiválasztásához, összehangolásához, keress bizalommal!

Üdvözlettel,

Körmendy-Szomoru Kata

 

menyasszony stylist
0630 619 3708