1. Mit csinál pontosan a menyasszony stylist? Miben lehet a menyasszony segítségére?

Stylistként kifejezetten menyasszonyokra specializálódtam, segítem a menyasszonyokat az alkatuknak, egyéniségüknek, stílusuknak leginkább megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztásában. Ezen túlmenően a kiegészítők, mint cipő, ékszer, fejdísz kiválasztásában, smink, frizura összehangolásában. Arra szoktam buzdítani a menyasszonyokat, hogy ne a legszebb ruhát keressék, hanem azt amiben ŐK a legszebbek.


2. Kinek ajánlod magad? Kinek lehet szüksége menyasszony stylistra?

Egy egyszeri konzultáció mindenkinek csak a javára válhat. Az itt elhangzott tanácsokat mindenki hasznára tudja fordítani a ruhapróbák során (milyen az alkata, milyen ruhafazont ajánlok számára, mit vigyen magával a próbára, mire figyeljen a próbák során: pl nézze meg a ruhát természetes fénynél, ha dobogóra áll a próba során nézze mge magát a ruhában a dobogóról leszállva is, sétáljon és üljön le a ruhában!!)  De akinek igazán szüksége lehet szakember segítégére:

  • átlagtól eltérő alkat
  • kevés az ideje a ruhapróbákra, célirányos szeretne lenni, kihagyná a fölösleges próbaköröket
  • külföldön él, vagy vidéken
  • bizonytalan magában, nehezen dönt, nem ismeri az alkatát, vagyis zavaros picit az önképe.

3. Hogyan működik mindez a valóságban? Mire számítson a menyasszony, ha felkeres téged?

Első alkalommal történik egy alkatelemzés, ennek alapján alkathoz leginkább illő ruhafazonokat ajánlok számára. Továbbá beszélgetünk egy nagyot, kb 1,5-2 órát, az esküvővel kapcsolatos elképzelésekről,  helyszínről, esküvő nagyságáról, dekorációval kapcsolatos tervekről, illetve igyekszem megismerni a menyasszonyt, mint embert (sportos, nőies, extravagáns, hord-e magassarkú cipőt, sminkeli e magát a hétköznapokon stb). Ezek után 5-6 moodboardot (stílusmontázst) állítok össze számára, ruha-cipő-ékszer-smink és frizura ajánlásokkal, dekor ötletekkel.


4. Végig kíséred a teljes próbafolyamatot?

Amennyiben igényli a menyasszony természetesen. Leszervezem a ruhapóbákat, azon helyekre, melyek árban, stílusban, elképzelésben illeszkednek a megbeszéltekhez. Lehet ez kölcsönző és tervező is. Ha a ruhát megtaláltuk, folytathatjuk tovább a kiegészítők kiválasztásával, menyecskreuha, koszorúslányok öltőzéke, vőlegény viselet stb… örömmel veszem, ha smink és frizurapróbára is kísérhetem a menyasszonyt, hisz így lehet teljes az összhang a megjelenését illetően. Viszont semmi nem kötelező, mindenki másban bizonytalan, így akár egy-egy alkalomra is igénybeveheti a segítséegem

5. Ott vagy az esküvőn a készülődés során? Miért lehet ez jó a menyasszonynak?

Így van, az esküvő napján a készülődés során is ott vagyok, ha ez a kérése a menyasszonynak. Ez akkor különösképp hasznos, ha nehéz, bonyolult öltözést kíván a ruha, vagy nincs segítsége, nem szeretné a rokonságot, barátokat ezzel terhelni, ők is készülődjenek, szépüljenek. Egyfajta nyugodtságot tud adni a menyasszonyoknak – az ő elmondásuk alapján, ha ott vagyok és figyelek az sminkre, frizurára, illetve segítek az öltözködésben. Erre egyébként – mindig meglepődnek a menyasszonyok, de 3-3,5 órát érdemes szánni, és fontos, hogy nyugodt körülmények közt történjen. Már lehetőleg ne legyenek telefonhívások, rokonság ki-be futkosása. Csak a szépülésről, nyugodt készülődésről szóljon.


6. A kreatív fotózáson is jelen vagy?

Igen, igény szerit. Itt arra figyelek, hogy a legjobb formáját mutassa a menyasszony, ruha, uszály, fátyol jól álljon, smink és frizura rendben legyen.

7. Menyasszonyoknak szóló workshop-okat is tartasz. Itt miről esik szó, mit tud tanulni a menyasszony?

Ez egy kb 2 órás interaktív előadás, sok-sok fotóanyaggal színesítve,  Hasznos tanácsokkal a ruhapróbákhoz,  beszélgetünk az alkatokról, ruhafazonokról, kiegészítők szerepéről. Az őszi-téli időszakban általában havi 1-2 alkalommal szervezek, különböző helyszíneken. A következő december 2-án lesz, melyre már lehet jelentkezni.


7+1. Hol tudnak felkereseni, megtalálni téged az érdeklődő menyasszonyok?

Jelen vagyok Facebook-on, Instagram-on, ahol bemutatom a munkáimat (magazin fotózások, valódi menyasszonyok), média megjelenéseimet, hasznos, gyakorlatias tippeket, inspirációs anyagokat osztok meg a követőimmel. Illetve most ősszel elkezdtem pár perces videókat készíteni, melyekkel szintén a ruhaválasztásban igyekszem segíteni a menyasszonyokat, ezeket Youtube csatornámon (feliratkozom) és Facebook oldalamon is megtaláálják. Ha valaki úgy érzi, hogy segítségére válna egy személyes konzultáció, akkor keressen fel bátran e-mailen, telefonon, örömmel a segítségére leszek.

A kezdeti lépésekhez pedig segítség lehet az általam összeállított Menyasszonyi Kisokos, amely egy online kézikönyv. Ezt az alábbi linken igényelhetik a menyasszonyok, teljesen ingyen:

Kérem a MENYASSZONYI  KISOKOS-t.

Légy tudatos és stílusos menyasszony!

Alkatelemzés - Esküvői Stílustanácsadás - Bridal Personal Shopping

 

Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708