A molett lányokból is lehetnek csodaszép menyasszonyok, ám érdemes néhány alapszabályt betartani a ruhaválasztás során. Fontos az is, hogy alaposan nézzetek körül, és olyan szalonokat látogassatok meg, ahol van nagyobb méretű ruha is, ugyanis ez sok helyen nem elérhető. Ha nem érdeklődtök efelől előzetesen, akkor csalódottak lehettek, érdemes ettől megkímélni magatokat.

Egyik menyasszonyom azzal keresett fel, hogy ő például el sem mer indulni ruhát választani, mert már az egyik esküvő kiállításon molett alkata miatt, szinte "kinézték" őt a szalonból. De kérdem én, mindenkinek 36-os méretű ruhákba kell beleférnie?? Naná, hogy nem!! Elkísértem őt egy olyan szalonba, ahol tudtam, hogy akár több modellt is fel tud próbálni, még olyat is találtunk, ami nagy volt rá (nagy volt az öröm), közösen megálmodtuk a számára legideálisabb ruhát, és sugárzó, boldog, stílusos menyasszony lett belőle.

Sokszor előfordul, hogy kölcsönzőkben nem találnak megfelelő ruhát a molett lányok, ám ez ne szegje kedveteket. Egy speciális, átlagostól eltérő alkatú menyasszonynak, én legtöbbször a méretre készítést szoktam javasolni, olyan méretes esküvői ruha szalont, ahol kedvesen, szeretettel és szakértelemmel fogadják az erősebb alkatú lányokat is. Az apró trükkök, a jól megválasztott fazon, a speciális technológia és anyaghasználat, mind-mind centiket tudnak lecsalni a kényes területekről és képes lesz a ruha viselőjének alkatát megnyújtani, karcsúsítani.

Hogy mik az alapszabályok, amiket az elején emlegettem? Az, ami minden más esetben is. Ami előnyös, szép, amit szeretünk magunkon, azt hangsúlyozzuk, ami kevésbé, azt próbáljuk leplezni, szebbé varázsolni.

Nagyon fontos, hogy olyan sziluettű ruhát válasszunk, amely optikailag nyújtja az alakot. Ez legtöbb esetben egy enyhén „A” vonalú ruha, praktikusan egy jól kidolgozott fűzős felsőrésszel, amely a speciális technológiának köszönhetően derékban centiméterekkel karcsúsít, a kebleket tartja és formázza fehérnemű viselése nélkül is.

Ne válasszunk hatalmas, terebélyes, nagy abroncsos ruhákat, mert ez nem előnyös molett alkatú lányoknál.  Nem kell azonban lemondanunk a tüllszoknyáról, de válasszunk olyat, ami kevesebb rétegű és ferdén szabott, azaz derékban vagy csípőnél ne, vagy csak minimálisan legyen húzott. Abroncs esetén pedig a lehető legkisebb méretet válasszuk.

Sokat segít az alkat nyújtásában a megfelelő szabásvonalak használata, a derék felé irányulú, ferde redők, a V alakú hátkivágás és dekoltázs, a hosszanti díszítések, egy-egy hosszan lelógó masni, vagy pl a derékra spirálisan tekeredő csipkeminta. Ne válasszunk olyan ruhát, mely sok vízszintes tagolást mutat, mert ez összenyomja az alkatunkat. A vállat és a felkart érdemes eltakarni diszkrét csipke vagy muszlin ujjal.


Anyaghasználatban kerüljük a nagyon fényes anyagokat, inkább matt, selyemfényű anyagokban gondolkodjunk, muszlin, düsesz, csillogásmentes tüll. Csipkét is bátran választhatunk, inkább a kevésbé rusztikus, és apróbb mintát részesítsük előnyben.


 

Légy tudatos és stílusos menyasszony!

ESKÜVŐI STÍLUSTANÁCSADÁS - ALKATELEMZÉS - MENYASSZONYI RUHAVÁLASZTÁS STYLISTTAL

Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708

Nézd meg YOUTUBE videóim!