Menyasszony Stylist

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Bemutatkozás

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Légy stílusos menyasszony!
A menyasszony stylist segít a menyasszony teljes öltözékének kiválasztásában, a ruha, a cipő, a fátyol, az ékszerek, a frizura és a smink összehangolásában, hogy a nagy napon igazán stílusosan léphessen az oltár elé.
Körmendy-Szomoru Kata
Menyasszony stylist
+36 30 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com
www.menyasszonystylist.hu
facebook.com/MenyasszonyStylist
"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Stílusos esküvő a Vintage jegyében

 

Pár éve már jelen van, de még mindig népszerű a vintage hangulatú esküvő. Talán azért, mert romantikus, nosztalgikus, játékos, vidám, izgalmas, nőies. De mis is az a vintage? Az 1920-as és az 1960-as évek közötti időszak stílusát foglalja magában, beleértve az öltözködést, sminket, bútorokat és tárgyakat. Az utóbbi pár évben egyre több követője akad hazánkban is. A stílusirányzatot kedvelő menyasszonyok ennek jegyében választhatnak menyasszonyi ruhát, kiegészítőket, és tervezhetik meg az esküvői dekorációt.

A vintage stílus egyik legfőbb jellemzője, hogy ügyesen kombinálja a régi, különleges darabokat az újakkal, amik érdekes kiegészítőkkel párosulnak. A ruha legjellemzőbb alapanyaga a törtfehér vagy csontszínű csipke, felhasználva akár régi, antik csipkéket is. A korszak hosszú időt ölel át, ezért  a ruha sziluettje változatos lehet, egészen a lágy esésű, testet lazán követő, hosszú csipkeruhától, a derékban húzott, lábszárközépig érő, dús szoknyás, 50-es éveket idéző darabokig .A hajviselet is változatos, megjelenhetnek a 10-20-as évek szigorúbb hajviseletei, a marcel hullám, de ugyanúgy a laza, rendezetlen fonatok, és kócos hullámok is.

A vintage menyasszony sminkje visszafogott, natúr, pasztell árnyalatokat használ.

Rengeteg csipke, tollak, bross szerű csattok, gyöngyök, antik ékszerek a stílus kiegészítői.
A dekoráció főbb elemei a kopott bútorok, antik képkeretek, gyertyák és gyertyatartók, kalitka, porcelánok, levendula, rózsa, apró virágok, csipke, gyöngy. Színvilága a piszkos fehér vagy csontszín, a szürke, barna, pasztell rózsaszín, és a türkiz pasztell árnyalata. A kreatív fotózás kedvelt kiegészítői az old timer járművek.

A vintage nem csak egy öltözködési stílus, hanem egyfajta életfelfogás is, így csak akkor döntsünk emellett, ha valóban passzol az egyéniségünkhöz is.

Légy stílusos menyasszony!

Üdvözlettel,


Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com

Nagy Gatsby esküvő

Láttátok a Nagy Gatsby című filmet? Múlt héten volt egy fotós munkám, ahol a 20-as 30-as évek hangulatát kellett megeleveníteni, így inspirálódás gyanánt végre megnéztem. Még most is a hatása alatt vagyok, látványos, nagyszabású, romantikus film, fantasztikus jelmezekkel. Gyűjtöttem pár fotót, hogy minél inkább rá tudjak hangolódni a Gatsby stílusra, most mutatok nektek párat ezek közül. Már csak azért is, mert aki igazán egyedi, nem szokványos esküvőt szeretne, nyugodtan visszanyúlhat ehhez a korhoz.

A gyöngyök, flitterek, tollak, fejdíszek, strasszok, marcellhullám, bubifrizura összekeverhetetlen stílusjegyei a kornak.

 

Menyasszonyként is felidézheted a ezt a stílust, például így:

A koszorúslányaid se maradjanak ki:A vőlegény öltözetéről mindig kevesebb szó esik. Most nézzük, hogyan is fest egy Gatsby stílust követő férfiú:

A fotózás, amiről az elején írtam a Harmónia Garden zenekar fotózása volt, új albumukhoz kapcsolódóan készültek image fotók. Íme egy kis ízelítő a végeredményből:

A zenekar  manouche swinget játszik népzenei elemekkel, és mint
ilyen, a világon egyedülálló.  A fiúk egyébként esküvőkön is is szeretnek muzsikálni. :-)

www.harmoniagarden.hu

https://www.facebook.com/harmoniagarden

 

Ugye kedvet kaptatok, egy nagy gatsby esküvőhöz?

Szeretettel,

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylistHWG - Az esküvő szakma évzáró díjkiosztó gálája

Szombaton este került sor a magyar esküvő szakma évzáró rendezvényére és díjkiosztó gálájára a Hungarian Wedding Gálára, a Corinthia Hotel Budapest Báltermében.

A gálát megelőzően 16 kategóriában jelöltek esküvői szolgáltatók, esküvői szolgáltatókat. A 3 legtöbb jelölést kapott szolgáltatóra interneten lehetett szavazatokat leadni, a gálán került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására.


A vendégek  komolyan vették a meghívón szereplő dresscode-ot, ami a '20-30-as évek divatja volt. Ennyi gyönyörű, nőies, elegáns hölgyet és fess úriembert egy helyen, egyszerre soha nem láttam. Kontyok, fejdíszek, tollak, boák, gyöngyök... csodásan festett mindenki!


Íme a nyertesek:

A  HWG 2013. díjazottjai

- Az év esküvői helyszíne: Gerbeaud Ház

- Az év esküvői vendéglátója: Waldorf Catering

- Az év esküvőszervezője: Csobán Éva

- Az év ceremóniamestere: Pallagi Ákos

- Az év vőfélye: Szitás Róbert “Szitu”

- Az év esküvői zenekara: Pesty Party Showband

- Az év esküvői DJ-je: Dj Dawe

- Az év esküvői fotográfusa: Dégi Attila

- Az év esküvői filmese, cinematográfusa: D. Nagy Krisztina

- Az év esküvői dekorosa: Fleur & Ballon Dekor

- Az év esküvői cukrásza: Lengyel József

- Az év esküvői öltözék tervezője: Benes Anita

- Az év kreatív esküvői vállalkozása: Csipkedesign

- Az év különleges esküvői szolgáltatása, újdonsága: Wedding Garden

- Az év esküvői szolgáltatója értékdíj: Jaksa Tímea

- Az Esküvő Classic különdíja: Fleur & Ballon Dekor


Érdemes végignézni nem csupán a nyertesek, hanem a jelöltek névsorát is minden házasulandó párnak, hisz ez a díj egyfajta garanciát jelent arra, hogy szakmájában kiváló, profi szolgáltatót választ élete nagy napjához.

http://www.hungarianweddinggala.com/jeloltek-2013/

A végére hagytam egy kis személyeskedést: nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy az év esküvői öltözéktervezője kategóriájának egyik jelöltje, Nagy Ágota engem kért fel kísérőjének, és a vacsoránál egy asztalnál ülhettem Benes Anitával, a Daalarna tervezőjével, aki az idén második alkalommal is a legjobbja lett ennek a kategóriának.

 

Szeretettel gratulálok mindenkinek!


Köszönjük a szervezőknek a nagyszerű estét!


http://www.hungarianweddinggala.com

http://www.eskuvonklesz.hu/trendek_es_otletek/cikkek/a_hungarian_wedding_award_2013_dijazottjai

 

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist