A debreceni Menyasszony Roadshow kapcsán, Nagy Adrea menyasszony nagykövettel, a mieskuvonk.hu kreatív vezetőjével beszélgettem:


 

Magyarország első menyasszony stylistját, Körmendy-Szomoru Katát kérdeztem egy közelgő debreceni esemény kapcsán a munkájáról, a menyasszonyokról, és kicsit az életéről is.

Mit jelent az, hogy menyasszony stylist?

Öltözködési- és stílustanácsokkal látom el a ruhaválasztás előtt álló menyasszonyokat. Elkísérem őket ruhapróbára, segítek kiválasztani a menyasszony alkatához és egyéniségéhez leginkább illő ruhát. És cipőt, táskát, fátylat vagy fejdíszt, ékszereket, hogy az összkép is tökéletes legyen.

Honnan jött az ötlet, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Kicsi lány korom óta különös vonzalom fűz a menyasszonyi ruhákhoz, ám hivatásszerűen 2010-ben kerültem velük igazán szorosabb kapcsolatba. Neves magyar tervezők mellett dolgoztam, segítettem a menyasszonyokat a ruhaválasztásban, koordináltam a bemutatókat, katalógus és magazinfotózásokat. Pár éve Schiffer Miklós stílusguruval volt alkalmam együtt dolgozni. Ruhaipari mérnökként végeztem, a szakma különböző területein megfordultam. Azt tapasztaltam, hogy a menyasszonyoknak nem egyszerű feladat megtalálni és kiválasztani a tökéletes ruhát, sokszor sajnos a szalonokban sem kapnak olyan figyelmet és segítséget, amire vágynak (tisztelet a kivételnek), és ha a ruha megvan, további fejtörést okoz az egyéb kiegészítők beszerzése és összehangolása, a tökéletes esküvői outfit eléréséhez. Mára már elmondhatom, hogy állandó munkatársa vagyok az ország legnagyobb példányszámú esküvői magazinjának az Esküvő Classic magazinnak, és az ebben az évben indított Big Day magazinnak. Visszajáró vendége vagyok az RTL Klub reggeli műsorának esküvői ruházat témakörében és ezen kívül számos magazinműsorban megfordultam szakértő vendégként. Írásaim jelennek meg a témában és számos hírességet varázsoltam már menyasszonnyá, ami mindig izgalmas feladat.

Ez egy luxus szolgáltatás?

Igen is, és nem is. Hiszen Magyarországon még mindig különleges dolognak számít, hogy valaki stylist segítségét kérje. Más szempontból viszont nem az, mivel az esküvő egy olyan alkalom, ami a menyasszonyoknak kiemelten fontos, és a tökéletes megjelenésért sokszor több százezer forintot elköltenek ruhára és kiegészítőkre. Persze hogy arra vágynak, hogy mindez tökéletes és stílusos összhangban legyen. Ám a segítségemmel időt, sőt akár még pénzt is megtakaríthatnak, hisz biztosan csakis megbízható szolgáltatókhoz irányítom őket, legyen az ruha, smink, fodrász stb, és célirányosan olyanokhoz, melyek az ő igényeinek, alkatának, egyéniségének, pénztárcájának megfelelnek.


 

Miben segítesz a menyasszonyoknak?

Egy személyes konzultáció keretében az ara igényeinek, alkatának, stílusának megfelelő szolgáltatókat ajánlok. Ha igényli a menyasszony elkísérem őt ruhapróbára, közösen keressük meg a tökéletes esküvői cipőt, fejdíszt, ékszert. Ha szeretné, akkor a nagy napon segítek az öltözködésben, készülődésben, figyelek minden apró részletre a kreatív fotózáson. Sokszor a vőlegény, a tanúk, koszorúslányok vagy az örömanyák megjelenésének kialakításában is segítek, hiszen az ő szerepük is kiemelten fontos az esküvőn.


 

Milyen esemény a Menyasszony Roadshow?

Az ország különböző pontjain baráti jellegű, beszélgetős előadások sorozata, amolyan Menyasszonyi Klubdélután, ahol akár egymással is megoszthatjátok a tapasztalataitokat, és persze Tőlem is kérdezhettek, és én igyekszem mindenre hasznos válaszokat adni. Aki részt vesz rajta, az megtudhatja, melyik alkattípusba tartozik és milyen ruhák állnak jól neki, de segítek smink- és frizuraötletekkel is, és praktikus tanácsokkal, amiknek a nagy napon is hasznát veszik a menyasszonyok.

 

Mire számíthatnak a debreceni résztvevők?

Október 11-én Debrecenben lesz a roadshow következő állomása, így ide várom az érdeklődő menyasszonyokat. A stylist előadáson, beszélgetésen kívül vendégem lesz Bodnár István fotográfus, aki amellett, hogy megörökíti a rendezvényt, hasznos tanácsokkal is ellátja az érdeklődőket, hogy mire kell figyelni az esküvői fotós kiválasztásánál. Ha valaki kedvet kap, akkor részt vehet a mieskuvonk.hu dekorworkshopján is, ahol a dekorációhoz kapnak ötleteket a menyasszonyok.

 

Mennyi lesz a részvétel díja?

A részvételi díj 5000 Ft, ami teljesen levásárolható bármely Menyasszony Stylist szolgáltatáshoz. A jegyet elővételben lehet megvásárolni. Ajándékba pedig Esküvő Classic magazint kap minden résztvevő. A helyszín a Márton Áron Szakkollégium az Egyetem sugárút 13. szám alatt, de a részletekkel a rendezvény háziasszonyát, Nagy Andrea debreceni menyasszony nagykövetet lehet keresni.

 

A rendezvényre online tudsz jelentkezni itt. Korlátozott a férőhelyek száma, ezért, ha szeretnél velünk tartani, javasoljuk, jelentkezz mielőbb.

A debreceni menyasszony Roadshow facebook eseményét friss információkért itt érheted el.

Várunk szeretettel Debrecenben 2015. október 11-én.

 

Körmendy-Szomoru Kata  - Menyasszony Stylist                                                     menyasszonystylist@gmail.com                                                                                    tel: 30/ 619 3708

Nagy Andrea debreceni menyasszony nagykövet
mieskuvonk.info@gmail.com
tel: 70/248 51 38