Menyasszony Stylist

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Bemutatkozás

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Légy stílusos menyasszony!
A menyasszony stylist segít a menyasszony teljes öltözékének kiválasztásában, a ruha, a cipő, a fátyol, az ékszerek, a frizura és a smink összehangolásában, hogy a nagy napon igazán stílusosan léphessen az oltár elé.
Körmendy-Szomoru Kata
Menyasszony stylist
+36 30 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com
www.menyasszonystylist.hu
facebook.com/MenyasszonyStylist
"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

BOHEMIAN PRINCESS - fotózás és ami mögötte van

Régi vágyam volt egy igazán romantikus, tavaszi környezetben, virágzó fák közt menyasszonyi ruhákat fotózni. Amikor szabadtérre szervez az ember fotózást - vagy bármilyen egyéb eseményt, például esküvőt - mindig kiszolgáltatott az időjárásnak, a természetnek. Alapvetően az alaposan megfontoló típus vagyok, aki időt ad magának a tervezgetésre, ám most gyorsan kellett cselekednünk, mert hamar virágba borult az az elvadult cseresznyés, amit kinéztünk magunknak, így egy szűk hetem volt a szervezésre, tervezésre, a csapat összeállítására és a ruhák, kiegészítők beszerzésére. A csapat, és nagy vonalakban a fotózás stílusa is készen volt a fejemben, így már "csak" a részletek finomítása volt a feladat, illetve a csapattagok felkérése. Mindannyiójukkal dolgoztam már, de így együtt ez volt az első közös munkánk. Amellett, hogy egytől-egyig kiváló szakemberek a saját területükön, nagyon jó csapatjátékosok is, ami egy ilyen munkánál elengedhetetlen.

Az idő kegyes volt hozzánk, ám a fák cserben hagytak, mert 2 nap alatt lehullottak a virágok. De nem szegte kedvünket, eszembe jutott egy nagyon kedves ismerősöm, aki ilyen esetekre az újratervezést javasolja, hát így tettünk mi is. Kész frizurával, és sminkkkel, felöltözve, fotózásra felvértezve beültünk az autókba és addig mentünk, amíg nem találtunk virágba borult fákat. Találtunk, nem is olyan soká, így el is kezdhettük a munkát.

A fotózás stílusát a tavasz hangulata és a virágzó fák alapozták meg, mindent eköré terveztem színvilágban és formailag is. Fehér virágú fákat választottam, hiszen az esküvő, a menyasszony színe alapvetően a fehér. A természetben nincs optikai fehér, tehát itt a fehér különböző meleg árnyalatival dolgoztam, mint a csontszín, az ekrü, és belecsempésztem egy minimális blush árnyalatot, ami egy finom, púderes rózsaszínt jelent, a 2016-os év egyik trendszíne. Anyagban leginkább a csipkét használtam, kiemelve annak áttetszőségét, az egészen finom, leheletvékony csipke és a kicsit rusztikusabb  is jól beilleszthető volt a koncepcióba. Különböző formájú, méretű virágkoszorúkat és különleges fejdíszeket választottam az öltözékekhez, ezekkel szerettem volna a virágzó természet és a modell közti összhangot megteremteni.

Modellnek, Munkácsy Katát kértem fel, akit a Barátok Közt sorozatból ismerhettek. Kata a való életben is menyasszony, így nagyon örült annak, hogy kipróbálhatja magát még a nagy nap előtt menyasszonként. Megtisztelő, hogy azzonnal és boldogan igent mondott. Azért esett rá a választásom, mert kislányos bája, meleg szőke haja, apró szeplői és hatalmas kék szemei a tavaszi frisseséget sugározzák.


Smikesünktől hangsúlyos, füstös szemeket, és nagyon halovány, rózsaszín ajkakat kértem. Nagyon szeretk Godó Krisztával dolgozni, mert érti, érzi a kérésemet, és mindig azt kapom, amit látni szeretnék.


Frizura kiválasztásánál a természetes hullámok, egy kis szélfújta kócosság szereplet a tervekben, laza fonattal, melybe jól illeszthetőek voltak a Trangoni mesteri fejdíszei, koszorúi. Kata frizuráját Novák Adrienn fodrászunk készítette el.


A ruhákat Nagy Ágota ás Bálint Sára designerek biztosították számunkra.


A megálmodott képi világot pedig Máth Szilvia örökítette meg. Nagyon szeretem Szilvi képeit, és munkáját, elég egy-két szót mondanom, hangulatvilágot meghatároznom, és ő csodálatosan megkomponálja, amit megálmodtam.

Bízom benne, hogy elnyeri tetszéseteket ez a bohó romantika, a BOHEMIAN PRINCESS.

 

Koncepció, styling: Körmendy-Szomoru Kata www.menyasszonystylist.hu

Fotó: Máth Szilvi Máth Szilvi facebook oldala

modell: Munkácsy Kata

Ruha: Nagy Ágota Collection www.nagyagota.hu

Bálint Sára

Dolly Hungary

Fejdíszek: Trangoni www.trangoni.net

Smink: Godó Krisztina make up artist

Haj: Novák Adrienn Hairstylist és Kontymester

 

 

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

0630 619 3708

 

Nagy Gatsby esküvői fotózás

A nagy Gatsby film lázba hozta az egész világot. A 20as évek csillogása, flitterek, fejdíszek, boák, melyik nő szívét ne olvasztanák meg! Így voltam/vagyok ezzel én is. Imádom ezt a korszakot, és szeretem ötvözni a múltat a jelennel. Ezért örültem a felkérésnek, melyet Bácsalmási Marianntól, a Szabó Imre Szalonok menedzserétől kaptam, még az év elején. 20-as éveket idéző esküvői fotóanyagot szerettek volna készíteni, fotósukkal Frei Ritával.

A koncepciót megbeszéltük, ezek után teljes szabad kezet kaptam, a ruhák, cipők, kiegészítők kiválasztása terén. Szabadon alkothattam, állíthattam össze a szetteket. 3 női és 2 férfi modellünk volt, úgyhogy nem kevés "cuccal" érkeztem a fotózás helyszínére, a ZARA Hotelbe.

Reggeltől késő estig dolgoztunk, fantasztikus élmény volt! Pillantsatok bele és utazzunk együtt vissza a 20-as évekbe!

 

A fotózásról a videót itt tudjátok megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=FBXvdNLOEzg

 

Akik nélkül nem jöhetett volna létre:

Szabó Imre, Kajtár Nóra, Müller Emese : Frizurák
Szegődi Anita és Nagy Réka : sminkek
Frei Rita : fotó
Edőcs Kati: fotó asszisztens
Körmendy- Szomoru Kata: menyasszony stylist
Something old Bride : tollas fejdíszek, ékszerek, csipkecsokrok, kesztyűk
Virágzó Magnólia : fejdíszek, fátylak
Varga Éva Fany moda : női- férfi cipők
Cinque : Férfi ruhák
Ravia Couture : Női ruhák
Viola Violetta : élő virágok
Zara Hotel Continental Budapest : helyszín
Mikrosat : világítás
Gerócs Balázs: operatőr
Jachimek Anett, Eberhardt Panni, Izrael Fáta, Csitári Gergely, Andrej Ábrahám: Modellek

és Bácsalmási Mariann - Szabó Imre Szalonok

 

Remélem tetszett! :-)

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist


 

 

 

 

 

Ivory and Rose - NAGY ÁGOTA Collection 2014

Nagy Ágotával majd 3 évig dolgoztam együtt, az Orlando Collection egyik tervezője és tulajdonosa volt. Közel 20 éves tapasztalattal a hátamögött, immáron két éve saját nevével fémjelzett esküvői ruha kollekcióval várja a menyasszonyokat. Olvassatok bele a Mennyegzőlap vele készített interjújába, és csodáljátok meg ruhakölteményeit:

"Melyik az a stílus irányzat, ami leginkább egyezik az Ön tervezői hitvallásával?

- Ha választani kellene egyet a sok közül, akkor biztos, hogy a minimalista stílus az, aminek a letisztult vonalvezetése számomra mindig is követendőnek számított. Nem igazán vagyok híve a ruhák túlzott díszítésének. Azonban, mivel a trendek is ezt diktálják, a legújabb kollekciómban egy kicsit nagyobb teret hagytam a szép és különlegesebb díszítő elemeknek, mint korábban, de mégis a saját ízlésem engedte korlátok között.

- Az anyag használatot illetően melyik lett idén a kedvenc matéria az Ön számára?

- Mindig is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy minőségi anyagokból készüljenek el a ruháim, amit a menyasszonyok a számukra legfontosabb napon viselni fognak. Hazai és külföldi beszállítókkal is dolgozom, de rendelek például a vőlegényeknek szánt öltönyökhöz angol szövetet, és az idei slágernek számító csipkék a hölgyek számára közvetlenül Franciaországból és Spanyolországból érkeztek.

Mostani kollekcióm egyik fontos elemeként jelenik meg ez a különlegesen szép anyag, ami egyszerre tud romantikus, de finoman szexi is lenni. Ez a kétoldalúság mindig is érdekes volt a számomra.

A rószaszín és a csontfehér mellett, mi a legújabb kollekció másik két vonulata?

- Igen, valójában három nagy vonulata van a 2014-es kollekciómnak. Ez az előbb említett Ivory and Rose, valamint a romantikusabb hangulatú csipke ruhák világa, ami idén nagyon divatos. Ezen nemes anyag, különböző felhasználási lehetőségeit kiaknázva, volt ahol beborítottam vele a teljes felsőrészt, de volt ahol hagytam, hogy túlfusson a míderen, és megmutatkozzon a szépsége a csupasz bőrön. Csipkéből készítettem hosszú ujjal rendelkező vagy szexisebb nyitott hátú modelleket is.

A harmadik vonulat pedig a minimál design híveinek készült, egyszerű, de szép díszítésekkel, például csupán csak egy szalaggal vagy virággal feldobva."

A teljes cikk itt olvasható:

http://www.menyegzolap.hu/cikkek/menyasszonyi-ruha/ivory-and-rose-interju-nagy-agota-divattervezovel-1633.html

A Stáb:

Fotó Dégi Attila
Smink Palánkiné Kelemen Gabriella
Haj Deményi Olivér
Dekoráció Fleur&ballon
Helyszín Sofitel Hotel -Lakosztály

NAGYAGOTA COLLECTION
Nagy Ágota ruhatervező
Telefon: +36 70 455 3635
E-mail: info@nagyagota.hu
Weboldal: www.nagyagota.hu

Nagy Gatsby esküvő

Láttátok a Nagy Gatsby című filmet? Múlt héten volt egy fotós munkám, ahol a 20-as 30-as évek hangulatát kellett megeleveníteni, így inspirálódás gyanánt végre megnéztem. Még most is a hatása alatt vagyok, látványos, nagyszabású, romantikus film, fantasztikus jelmezekkel. Gyűjtöttem pár fotót, hogy minél inkább rá tudjak hangolódni a Gatsby stílusra, most mutatok nektek párat ezek közül. Már csak azért is, mert aki igazán egyedi, nem szokványos esküvőt szeretne, nyugodtan visszanyúlhat ehhez a korhoz.

A gyöngyök, flitterek, tollak, fejdíszek, strasszok, marcellhullám, bubifrizura összekeverhetetlen stílusjegyei a kornak.

 

Menyasszonyként is felidézheted a ezt a stílust, például így:

A koszorúslányaid se maradjanak ki:A vőlegény öltözetéről mindig kevesebb szó esik. Most nézzük, hogyan is fest egy Gatsby stílust követő férfiú:

A fotózás, amiről az elején írtam a Harmónia Garden zenekar fotózása volt, új albumukhoz kapcsolódóan készültek image fotók. Íme egy kis ízelítő a végeredményből:

A zenekar  manouche swinget játszik népzenei elemekkel, és mint
ilyen, a világon egyedülálló.  A fiúk egyébként esküvőkön is is szeretnek muzsikálni. :-)

www.harmoniagarden.hu

https://www.facebook.com/harmoniagarden

 

Ugye kedvet kaptatok, egy nagy gatsby esküvőhöz?

Szeretettel,

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist