Menyasszony Stylist

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Bemutatkozás

STÍLUSKALAUZ MENYASSZONYOKNAK

Légy stílusos menyasszony!
A menyasszony stylist segít a menyasszony teljes öltözékének kiválasztásában, a ruha, a cipő, a fátyol, az ékszerek, a frizura és a smink összehangolásában, hogy a nagy napon igazán stílusosan léphessen az oltár elé.
Körmendy-Szomoru Kata
Menyasszony stylist
+36 30 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com
www.menyasszonystylist.hu
facebook.com/MenyasszonyStylist
"

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

BOHEMIAN PRINCESS - fotózás és ami mögötte van

Régi vágyam volt egy igazán romantikus, tavaszi környezetben, virágzó fák közt menyasszonyi ruhákat fotózni. Amikor szabadtérre szervez az ember fotózást - vagy bármilyen egyéb eseményt, például esküvőt - mindig kiszolgáltatott az időjárásnak, a természetnek. Alapvetően az alaposan megfontoló típus vagyok, aki időt ad magának a tervezgetésre, ám most gyorsan kellett cselekednünk, mert hamar virágba borult az az elvadult cseresznyés, amit kinéztünk magunknak, így egy szűk hetem volt a szervezésre, tervezésre, a csapat összeállítására és a ruhák, kiegészítők beszerzésére. A csapat, és nagy vonalakban a fotózás stílusa is készen volt a fejemben, így már "csak" a részletek finomítása volt a feladat, illetve a csapattagok felkérése. Mindannyiójukkal dolgoztam már, de így együtt ez volt az első közös munkánk. Amellett, hogy egytől-egyig kiváló szakemberek a saját területükön, nagyon jó csapatjátékosok is, ami egy ilyen munkánál elengedhetetlen.

Az idő kegyes volt hozzánk, ám a fák cserben hagytak, mert 2 nap alatt lehullottak a virágok. De nem szegte kedvünket, eszembe jutott egy nagyon kedves ismerősöm, aki ilyen esetekre az újratervezést javasolja, hát így tettünk mi is. Kész frizurával, és sminkkkel, felöltözve, fotózásra felvértezve beültünk az autókba és addig mentünk, amíg nem találtunk virágba borult fákat. Találtunk, nem is olyan soká, így el is kezdhettük a munkát.

A fotózás stílusát a tavasz hangulata és a virágzó fák alapozták meg, mindent eköré terveztem színvilágban és formailag is. Fehér virágú fákat választottam, hiszen az esküvő, a menyasszony színe alapvetően a fehér. A természetben nincs optikai fehér, tehát itt a fehér különböző meleg árnyalatival dolgoztam, mint a csontszín, az ekrü, és belecsempésztem egy minimális blush árnyalatot, ami egy finom, púderes rózsaszínt jelent, a 2016-os év egyik trendszíne. Anyagban leginkább a csipkét használtam, kiemelve annak áttetszőségét, az egészen finom, leheletvékony csipke és a kicsit rusztikusabb  is jól beilleszthető volt a koncepcióba. Különböző formájú, méretű virágkoszorúkat és különleges fejdíszeket választottam az öltözékekhez, ezekkel szerettem volna a virágzó természet és a modell közti összhangot megteremteni.

Modellnek, Munkácsy Katát kértem fel, akit a Barátok Közt sorozatból ismerhettek. Kata a való életben is menyasszony, így nagyon örült annak, hogy kipróbálhatja magát még a nagy nap előtt menyasszonként. Megtisztelő, hogy azzonnal és boldogan igent mondott. Azért esett rá a választásom, mert kislányos bája, meleg szőke haja, apró szeplői és hatalmas kék szemei a tavaszi frisseséget sugározzák.


Smikesünktől hangsúlyos, füstös szemeket, és nagyon halovány, rózsaszín ajkakat kértem. Nagyon szeretk Godó Krisztával dolgozni, mert érti, érzi a kérésemet, és mindig azt kapom, amit látni szeretnék.


Frizura kiválasztásánál a természetes hullámok, egy kis szélfújta kócosság szereplet a tervekben, laza fonattal, melybe jól illeszthetőek voltak a Trangoni mesteri fejdíszei, koszorúi. Kata frizuráját Novák Adrienn fodrászunk készítette el.


A ruhákat Nagy Ágota ás Bálint Sára designerek biztosították számunkra.


A megálmodott képi világot pedig Máth Szilvia örökítette meg. Nagyon szeretem Szilvi képeit, és munkáját, elég egy-két szót mondanom, hangulatvilágot meghatároznom, és ő csodálatosan megkomponálja, amit megálmodtam.

Bízom benne, hogy elnyeri tetszéseteket ez a bohó romantika, a BOHEMIAN PRINCESS.

 

Koncepció, styling: Körmendy-Szomoru Kata www.menyasszonystylist.hu

Fotó: Máth Szilvi Máth Szilvi facebook oldala

modell: Munkácsy Kata

Ruha: Nagy Ágota Collection www.nagyagota.hu

Bálint Sára

Dolly Hungary

Fejdíszek: Trangoni www.trangoni.net

Smink: Godó Krisztina make up artist

Haj: Novák Adrienn Hairstylist és Kontymester

 

 

Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

0630 619 3708

 

Menyasszony Roadshow - Debrecen 2015. október 11.

A debreceni Menyasszony Roadshow kapcsán, Nagy Adrea menyasszony nagykövettel, a mieskuvonk.hu kreatív vezetőjével beszélgettem:


 

Magyarország első menyasszony stylistját, Körmendy-Szomoru Katát kérdeztem egy közelgő debreceni esemény kapcsán a munkájáról, a menyasszonyokról, és kicsit az életéről is.

Mit jelent az, hogy menyasszony stylist?

Öltözködési- és stílustanácsokkal látom el a ruhaválasztás előtt álló menyasszonyokat. Elkísérem őket ruhapróbára, segítek kiválasztani a menyasszony alkatához és egyéniségéhez leginkább illő ruhát. És cipőt, táskát, fátylat vagy fejdíszt, ékszereket, hogy az összkép is tökéletes legyen.

Honnan jött az ötlet, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Kicsi lány korom óta különös vonzalom fűz a menyasszonyi ruhákhoz, ám hivatásszerűen 2010-ben kerültem velük igazán szorosabb kapcsolatba. Neves magyar tervezők mellett dolgoztam, segítettem a menyasszonyokat a ruhaválasztásban, koordináltam a bemutatókat, katalógus és magazinfotózásokat. Pár éve Schiffer Miklós stílusguruval volt alkalmam együtt dolgozni. Ruhaipari mérnökként végeztem, a szakma különböző területein megfordultam. Azt tapasztaltam, hogy a menyasszonyoknak nem egyszerű feladat megtalálni és kiválasztani a tökéletes ruhát, sokszor sajnos a szalonokban sem kapnak olyan figyelmet és segítséget, amire vágynak (tisztelet a kivételnek), és ha a ruha megvan, további fejtörést okoz az egyéb kiegészítők beszerzése és összehangolása, a tökéletes esküvői outfit eléréséhez. Mára már elmondhatom, hogy állandó munkatársa vagyok az ország legnagyobb példányszámú esküvői magazinjának az Esküvő Classic magazinnak, és az ebben az évben indított Big Day magazinnak. Visszajáró vendége vagyok az RTL Klub reggeli műsorának esküvői ruházat témakörében és ezen kívül számos magazinműsorban megfordultam szakértő vendégként. Írásaim jelennek meg a témában és számos hírességet varázsoltam már menyasszonnyá, ami mindig izgalmas feladat.

Ez egy luxus szolgáltatás?

Igen is, és nem is. Hiszen Magyarországon még mindig különleges dolognak számít, hogy valaki stylist segítségét kérje. Más szempontból viszont nem az, mivel az esküvő egy olyan alkalom, ami a menyasszonyoknak kiemelten fontos, és a tökéletes megjelenésért sokszor több százezer forintot elköltenek ruhára és kiegészítőkre. Persze hogy arra vágynak, hogy mindez tökéletes és stílusos összhangban legyen. Ám a segítségemmel időt, sőt akár még pénzt is megtakaríthatnak, hisz biztosan csakis megbízható szolgáltatókhoz irányítom őket, legyen az ruha, smink, fodrász stb, és célirányosan olyanokhoz, melyek az ő igényeinek, alkatának, egyéniségének, pénztárcájának megfelelnek.


 

Miben segítesz a menyasszonyoknak?

Egy személyes konzultáció keretében az ara igényeinek, alkatának, stílusának megfelelő szolgáltatókat ajánlok. Ha igényli a menyasszony elkísérem őt ruhapróbára, közösen keressük meg a tökéletes esküvői cipőt, fejdíszt, ékszert. Ha szeretné, akkor a nagy napon segítek az öltözködésben, készülődésben, figyelek minden apró részletre a kreatív fotózáson. Sokszor a vőlegény, a tanúk, koszorúslányok vagy az örömanyák megjelenésének kialakításában is segítek, hiszen az ő szerepük is kiemelten fontos az esküvőn.


 

Milyen esemény a Menyasszony Roadshow?

Az ország különböző pontjain baráti jellegű, beszélgetős előadások sorozata, amolyan Menyasszonyi Klubdélután, ahol akár egymással is megoszthatjátok a tapasztalataitokat, és persze Tőlem is kérdezhettek, és én igyekszem mindenre hasznos válaszokat adni. Aki részt vesz rajta, az megtudhatja, melyik alkattípusba tartozik és milyen ruhák állnak jól neki, de segítek smink- és frizuraötletekkel is, és praktikus tanácsokkal, amiknek a nagy napon is hasznát veszik a menyasszonyok.

 

Mire számíthatnak a debreceni résztvevők?

Október 11-én Debrecenben lesz a roadshow következő állomása, így ide várom az érdeklődő menyasszonyokat. A stylist előadáson, beszélgetésen kívül vendégem lesz Bodnár István fotográfus, aki amellett, hogy megörökíti a rendezvényt, hasznos tanácsokkal is ellátja az érdeklődőket, hogy mire kell figyelni az esküvői fotós kiválasztásánál. Ha valaki kedvet kap, akkor részt vehet a mieskuvonk.hu dekorworkshopján is, ahol a dekorációhoz kapnak ötleteket a menyasszonyok.

 

Mennyi lesz a részvétel díja?

A részvételi díj 5000 Ft, ami teljesen levásárolható bármely Menyasszony Stylist szolgáltatáshoz. A jegyet elővételben lehet megvásárolni. Ajándékba pedig Esküvő Classic magazint kap minden résztvevő. A helyszín a Márton Áron Szakkollégium az Egyetem sugárút 13. szám alatt, de a részletekkel a rendezvény háziasszonyát, Nagy Andrea debreceni menyasszony nagykövetet lehet keresni.

 

A rendezvényre online tudsz jelentkezni itt. Korlátozott a férőhelyek száma, ezért, ha szeretnél velünk tartani, javasoljuk, jelentkezz mielőbb.

A debreceni menyasszony Roadshow facebook eseményét friss információkért itt érheted el.

Várunk szeretettel Debrecenben 2015. október 11-én.

 

Körmendy-Szomoru Kata  - Menyasszony Stylist                                                     menyasszonystylist@gmail.com                                                                                    tel: 30/ 619 3708

Nagy Andrea debreceni menyasszony nagykövet
mieskuvonk.info@gmail.com
tel: 70/248 51 38

Köszöntő

Szeretettel köszöntelek!

Ha itt jársz, és olvasol, akkor nagy valószínűséggel repkedsz a boldogságtól, hisz életed egyik legszebb, legfontosabb, legörömtelibb eseményére készülsz, az esküvődre. Majd minden kislány álmodozik arról, hogy milyen is lesz az, amikor menyasszony lesz. Igen, egy napra teljesülhet az álom, és királylánnyá válhat minden hölgy.

Ez sokszor azonban nem is olyan egyszerű feladat.Megtalálni a legideálisabb ruhát, kemény próbatétel. És még csak ezután következik a cipő, a táska, a fátyol vagy fejdísz, az ékszerek, a fehérnemű, a smink, a frizura, melyeknek mind-mind összhangban  kell legyenek egymással, de leginkább önmagunkkal. Sok idő, energia, odafigyelés, ámde izgalmas és egy életre szóló élmény a menyasszonnyá válás. Ebben a folyamatban leszek én a segítségedre, ha Te is úgy gondolod. A barátnőddé, az anyukáddá, a kolléganőddé változom egy kicsit, de ugyanakkor szakmai segítségedre leszek mindenben a megjelenésedet illetően.

Elsőre röviden ennyi, hamarosan jövök további részletekkel.

 

Üdvözöllek, Körmendy-Szomoru Kata

menyasszony stylist

facebook.com/MenyasszonyStylist