Nagy Ágotával majd 3 évig dolgoztam együtt, az Orlando Collection egyik tervezője és tulajdonosa volt. Közel 20 éves tapasztalattal a hátamögött, immáron két éve saját nevével fémjelzett esküvői ruha kollekcióval várja a menyasszonyokat. Olvassatok bele a Mennyegzőlap vele készített interjújába, és csodáljátok meg ruhakölteményeit:

"Melyik az a stílus irányzat, ami leginkább egyezik az Ön tervezői hitvallásával?

- Ha választani kellene egyet a sok közül, akkor biztos, hogy a minimalista stílus az, aminek a letisztult vonalvezetése számomra mindig is követendőnek számított. Nem igazán vagyok híve a ruhák túlzott díszítésének. Azonban, mivel a trendek is ezt diktálják, a legújabb kollekciómban egy kicsit nagyobb teret hagytam a szép és különlegesebb díszítő elemeknek, mint korábban, de mégis a saját ízlésem engedte korlátok között.

- Az anyag használatot illetően melyik lett idén a kedvenc matéria az Ön számára?

- Mindig is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy minőségi anyagokból készüljenek el a ruháim, amit a menyasszonyok a számukra legfontosabb napon viselni fognak. Hazai és külföldi beszállítókkal is dolgozom, de rendelek például a vőlegényeknek szánt öltönyökhöz angol szövetet, és az idei slágernek számító csipkék a hölgyek számára közvetlenül Franciaországból és Spanyolországból érkeztek.

Mostani kollekcióm egyik fontos elemeként jelenik meg ez a különlegesen szép anyag, ami egyszerre tud romantikus, de finoman szexi is lenni. Ez a kétoldalúság mindig is érdekes volt a számomra.

A rószaszín és a csontfehér mellett, mi a legújabb kollekció másik két vonulata?

- Igen, valójában három nagy vonulata van a 2014-es kollekciómnak. Ez az előbb említett Ivory and Rose, valamint a romantikusabb hangulatú csipke ruhák világa, ami idén nagyon divatos. Ezen nemes anyag, különböző felhasználási lehetőségeit kiaknázva, volt ahol beborítottam vele a teljes felsőrészt, de volt ahol hagytam, hogy túlfusson a míderen, és megmutatkozzon a szépsége a csupasz bőrön. Csipkéből készítettem hosszú ujjal rendelkező vagy szexisebb nyitott hátú modelleket is.

A harmadik vonulat pedig a minimál design híveinek készült, egyszerű, de szép díszítésekkel, például csupán csak egy szalaggal vagy virággal feldobva."

A teljes cikk itt olvasható:

http://www.menyegzolap.hu/cikkek/menyasszonyi-ruha/ivory-and-rose-interju-nagy-agota-divattervezovel-1633.html

A Stáb:

Fotó Dégi Attila
Smink Palánkiné Kelemen Gabriella
Haj Deményi Olivér
Dekoráció Fleur&ballon
Helyszín Sofitel Hotel -Lakosztály

NAGYAGOTA COLLECTION
Nagy Ágota ruhatervező
Telefon: +36 70 455 3635
E-mail: info@nagyagota.hu
Weboldal: www.nagyagota.hu