Pár éve már jelen van, de még mindig népszerű a vintage hangulatú esküvő. Talán azért, mert romantikus, nosztalgikus, játékos, vidám, izgalmas, nőies. De mis is az a vintage? Az 1920-as és az 1960-as évek közötti időszak stílusát foglalja magában, beleértve az öltözködést, sminket, bútorokat és tárgyakat. Az utóbbi pár évben egyre több követője akad hazánkban is. A stílusirányzatot kedvelő menyasszonyok ennek jegyében választhatnak menyasszonyi ruhát, kiegészítőket, és tervezhetik meg az esküvői dekorációt.

A vintage stílus egyik legfőbb jellemzője, hogy ügyesen kombinálja a régi, különleges darabokat az újakkal, amik érdekes kiegészítőkkel párosulnak. A ruha legjellemzőbb alapanyaga a törtfehér vagy csontszínű csipke, felhasználva akár régi, antik csipkéket is. A korszak hosszú időt ölel át, ezért  a ruha sziluettje változatos lehet, egészen a lágy esésű, testet lazán követő, hosszú csipkeruhától, a derékban húzott, lábszárközépig érő, dús szoknyás, 50-es éveket idéző darabokig .A hajviselet is változatos, megjelenhetnek a 10-20-as évek szigorúbb hajviseletei, a marcel hullám, de ugyanúgy a laza, rendezetlen fonatok, és kócos hullámok is.

A vintage menyasszony sminkje visszafogott, natúr, pasztell árnyalatokat használ.

Rengeteg csipke, tollak, bross szerű csattok, gyöngyök, antik ékszerek a stílus kiegészítői.
A dekoráció főbb elemei a kopott bútorok, antik képkeretek, gyertyák és gyertyatartók, kalitka, porcelánok, levendula, rózsa, apró virágok, csipke, gyöngy. Színvilága a piszkos fehér vagy csontszín, a szürke, barna, pasztell rózsaszín, és a türkiz pasztell árnyalata. A kreatív fotózás kedvelt kiegészítői az old timer járművek.

A vintage nem csak egy öltözködési stílus, hanem egyfajta életfelfogás is, így csak akkor döntsünk emellett, ha valóban passzol az egyéniségünkhöz is.

Légy stílusos menyasszony!

Üdvözlettel,


Körmendy-Szomoru Kata
menyasszony stylist
0630 619 3708
menyasszonystylist@gmail.com